Arbeidsliv

Gode råd til deg som holder hjemmekontor

av Personalhuset - 23. mars 2020

Kategorier

Tilbake
Personalhuset

I disse dager er det mange selskaper som oppfordrer til at man holder hjemmekontor. Her får du noen gode råd til hvordan du kan jobbe effektivt hjemmefra.

 

Er du kanskje en av de som savner den sosiale praten med kollegaer over kontorpulten eller ved kaffemaskinen? Eller er du muligens en av de som blir hakket mer fokusert av å jobbe hjemmefra?

 

Ha gode rutiner og planlegg dagen

Forsett med dine vanlige morgenrutiner. Stå opp, puss tenner, kle på deg og spis frokost. Lat gjerne som om du skal ut døra. Dette signaliserer til kropp og sinn at det er tid for jobb. Sett gjerne tidsfrister for arbeidsoppgavene dine.

Snakk med kolleger

Telefon, Skype, Teams, Google Hangout. Det finnes mange gode løsninger for at man kan opprettholde både møtevirksomhet og kommunikasjon med kunder, kandidater og kolleger, selv om man ikke er fysisk på kontoret. 

Lunsj og kaffepause 

Uten mat og drikke duger helten ikke. I «hjemmekontorbobbla» kan det være lett å glemme sine faste spiserutiner. Å hoppe over lunsjen kan påvirke både energinivået og humøret. Husk derfor å sette av tid til lunsj. Du kan eventuelt avtale video-lunsj med en god kollega over Skype eller Teams. Det samme gjelder kaffepausene, hvorfor ikke gjøre kaffepausen digital?

 

Beveg deg

Når man jobber i kontorlandskap er man kanskje vant med en stillesittende jobb. Hjemmekontor kan ta dette til nye høyder. Når muligheten for å gå frem og tilbake fra møter, tur/retur kopimaskinen eller sin vante vei til kaffemaskinen forsvinner, beveger man seg muligens litt mindre enn før. Å daglig ta seg tid til en gåtur, joggetur eller lignende kan gjøre underverker både for konsentrasjonen og for helsa.

Lag ditt eget kontor

Det er ikke slik at alle har et fullintegrert kontor i hjemmet sitt. Det er heller ikke nødvendig med et hjemmekontor som tatt ut fra utstillingsvinduet på IKEA for kunne arbeide godt hjemmefra. Pass på at du har en god sittestilling, gjerne avskjermet fra eventuelle distraksjoner. I disse dager er det mange som kombinerer hjemmekontor med både hjemme-skole og hjemme-barnehage. Er dere to foreldre hjemme kan man forsøke å bytte på barnepasset, slik at begge foreldre får «alene tid» foran skjermen. Ha det gjerne lyst og luftig rundt deg, med mulighet til å variere på arbeidsstillingen.

Hold deg oppdatert