Arbeidsliv Rekruttering

Har du planer om å ansette? Da bør du ta grep nå!

av Personalhuset - 6. januar 2022

Kategorier

Tilbake
Personalhuset

Dersom du ønsker å få på plass en ny ansatt i løpet av våren, er tiden inne for å starte rekrutteringsprosessen nå. 

Nytt år, nye jobbmuligheter? For mange er juleferien en tid for avslapping og for å glemme jobben i en ukes tid. Og med tid til å tenke på noe annet enn møter og arbeidsoppgaver, kommer ofte lysten til å prøve noe nytt.

shutterstock_1536299720 (1)


Nytt år, nye jobbmuligheter

Nyåret er høytid for jobbsøking. For mange står året fram som en ny start og man kan fort bli fristet til å søke nye jobbutfordringer. Dette viser seg også i statistikk fra Finn.no. Det er spesielt i januar, februar og mars at arbeidstakere er aktive på Finn og andre jobbsøkersider. Med så mange søkere om beinet, lønner det seg å være i forkant av konkurrentene. Dersom dere har planer om å ansette i løpet av våren bør dere ta grep allerede nå for å sikre at de riktige kandidatene ser akkurat deres stillingsutlysning.

 

Det perfekte tidspunkt å rekruttere på

Når man skal ansette en ny kollega er timing utrolig viktig. De fleste virksomheter ønsker å få på plass den nyansatte i en periode der folk faktisk er tilstede på jobben. Ved å legge legge ansettelsen til utenom de store feriene, blir det mye lettere onboarde den nyansatte. For mange selskaper er nyåret det perfekte tidspunktet å starte rekrutteringsprosessen.  Folk flest har tre måneders oppsigelsestid og mange ønsker også å ta noen ukers ferie før de starter i ny jobb. Venter man for lenge med å starte ansettelsesprosessen risikerer man dermed at den nyansatte ikke tiltrer stillingen før  sommerferien slår inn. Mange arbeidstakere venter da heller til etter ferien med å ta stilling til et jobbskifte.  Ved å begynne prosessen med å finne deres neste kollega allerede i januar, kan du sikre at personen er på plass lenge før neste ferie.

 

 

New call-to-action

 

Hold deg oppdatert